FIV

Hem › Årjäng

Årjäng

OBS!
– Tisdag 30 april är det ingen Ryggmotion pga. Valborgsmässoafton!
– Onsdag 1 maj är Årjängs friskvårdscentral stängd pga. röd dag!
– 2 maj är sista tillfället för Träning på gym.
– Träning på gym: Torsdag 23 maj studiebesök på badhusets gym- Drop in mellan kl. 10.00-12.00!

Vecka 19 startar vi upp Utemotion i Årjäng och Töcksfors!

Se längre ner på sidan för mer information om alla våra motionsgrupper! 

Kontakt

Hälsokonsulent Ellinor Löfgren
Friskvårdscentralen Årjäng
Vårdcentralen
Storgatan 35
672 30 Årjäng

Tel: 010-476 47 44
Sms: 076-284 02 38
E-post: ellinor.lofgren@ihvarmland.se

Öppettider: Tisdag 8.00-15.00, onsdag och torsdag 8.00-16.00
Lunch: 12.00-13.00

Under dessa tider kan jag vara tillfälligt upptagen eller ute på annan verksamhet. Kontakt kan då tas via telefon, sms eller mejl. Du kan även lämna ett meddelande så tar jag kontakt så fort som möjligt.

› Motionsgrupper våren 2024

Välkommen till Årjängs friskvårdscentral! Till oss kan du komma när du vill få stöd att förändra dina matvanor och motionsvanor. Du kan själv ta kontakt med hälsokonsulenten eller få en kallelse när du ordinerats fysisk aktivitet (FaR). Du kan också anmäla dig till våra motionsgrupper.

VI KAN ERBJUDA DIG!

Hälsosamtal

Samtalet utgår från din situation idag och vad du vill och kan göra för att förändra och skapa en god hälsa. I hälsosamtalet ingår ett konditionstest. Det finns olika alternativ för ett hälsosamtal hos oss. Hälsosamtalet kan ske på friskvårdscentralen, digitalt via Teams, telefon eller under en promenad. Vid återbud kontakta din lokala hälsokonsulent via sms, telefon eller mejl. Kontaktuppgifter hittar du här till höger.
Kostnad: 100 kr

Konditionstest

Du kan även komma till din friskvårdscentral för enbart ett konditionstest.
Kostnad: 300 kr

Hälsokursen

Är en gruppverksamhet för dig som behöver stöd, kunskap och inspiration att komma igång med en förändring. En förändring som gäller dina matvanor och din motion.
Anmälan görs till hälsokonsulent. Kursen är kostnadsfri.

Motionsverksamheten

Våra motionsgrupper för 2024 startar vecka 3 och vecka 5. Årjängs kommun och Friskvården i Värmland vill tillsammans visa och inspirera till aktiviteter som kan genomföras utomhus och kostnadsfritt! Mellan veckorna 19-24 våren 2024 erbjuder Årjängs kommun i samverkan med Friskvårdscentralen Årjäng utemotion i Årjäng och Töcksfors. Mer information om de olika motionsgrupperna hittar du under rubriken “Motionsgrupper våren 2024”.

Kostnad: En aktivitet i veckan kostar 600 kr/termin och två aktiviteter i veckan kostar 750 kr/termin med Friskvården i Värmland. Har du fått en ordination på fysisk aktivitet, FaR, och även gjort ett hälsosamtal hos oss på friskvårdscentralen betalar du 350 kr i deltagaravgift den första terminen sedan ordinarie avgift. Det är kostnadsfritt att delta på utemotion. Välkommen att kontakta din lokala hälsokonsulent vid frågor eller funderingar!

Friskvården i Värmland erbjuder även ett digitalt utbud såsom digitala föreläsningar och digitala motionsgrupper. Mer information hittar du här!

Motionsledare hos oss!
Just nu söker vi motionsledare till friskvårdscentralen i Årjäng!
Våra motionsledare är viktiga för vår verksamhet och gör att vi kan erbjuda olika typer av motionsverksamhet runt om i hela länet. Nya motionsledare får en grundläggande utbildning hos oss som är utformad av vår sjukgymnast, dietist och psykolog. Som motionsledare får du kontinuerlig fortbildning i samband med att nya motionsprogram tas fram! Är du intresserad och vill veta mer? Kontakta din lokala hälsokonsulent Ellinor Löfgren, kontaktuppgifter och öppettider finns till höger. Vi ser fram emot din anmälan! 

Mer information hittar du här: 

Motionsledare hos oss!