FIV

HemOm Friskvården i Värmland › Motionsledare hos oss!

Motionsledare hos oss!

Just nu söker vi motionsledare till friskvårdscentralerna i Arvika, Eda, Hagfors, Kristinehamn, Torsby och Årjäng!
Våra motionsledare är viktiga för vår verksamhet och gör att vi kan erbjuda olika typer av motionsverksamhet runt om i hela länet. Nya motionsledare får en grundläggande utbildning hos oss som är utformad av vår sjukgymnast, dietist och psykolog. Grundutbildningen innehåller följande moment:

– fysiologi
– träningslära i teori och praktik
– praktiskt ledarskap
– mat och hälsa
– motivationsarbete i teorin och praktiken

Under utbildningen får motionsledaren också information om Friskvården i Värmlands organisation, verksamhetsidé, mål och visioner för att alla ska känna sig delaktiga och jobba i samma riktning. Under utbildningen medverkar och föreläser vår friskvårdschef, dietist, psykolog och sjukgymnast.

Som motionsledare får man kontinuerlig fortbildning i samband med att nya motionsprogram tas fram. Vid varje “terminsslut” brukar även hälsokonsulenten anordna en ledaravslutning, vilket ger motionsledaren tillfälle att träffa sina kollegor.

Våra motionsledare arvoderas, aktuell information kring detta kan man få genom att kontakta närmaste friskvårdscentral. Som extra bonus får motionsledare kondition och styrka för egen del och givetvis spännande möten med människor som vill förändra sina levnadsvanor.

Är du intresserad och vill veta mer? Kontakta våra hälsokonsulenter!

Så här beskriver våra motionsledare hur det är att leda våra grupper och vad som ger drivkraften och mervärdet att vara motionsledare!

FotografTommyAnderssonprogramgenomgang192

“Glada, tacksamma och positiva deltagare som kanske inte skulle vara så fysiskt aktiva utan dessa pass, mötet med alla deltagare.”

“Att möta motionärerna och ge dem energi. Det ger mig energi!”

“Den sociala biten, mötet med alla goa människor.”

“Att kunna ge människor möjlighet att vara aktiva, och att jag själv får röra på mig.”

“Det är så positiv stämning i grupperna, och man blir glad och peppad inför varje pass”
“Deltagarnas glädje att få vara med, deras framsteg där de kommit i “dåligt” skick och förbättrats med tiden.”

”Att vara motionsledare hos er känns tryggt. Upplever FiV som en trygg arbetsgivare där jag alltid får stöd – det gör att jag känner mig trygg när jag leder mina motionspass och kan fokusera på att inspirera, motivera och finnas där för mina motionsdeltagare. Detta ger drivkraft och mervärde och jobbet blir roligare att utföra”.

”Energin jag får från deltagarna ger otroligt mycket drivkraft och den positiva feedback jag får gör mig på ett väldigt gott humör för resten av dagen. Det är en känsla av att man gör något gott för andra”.

”Otroligt inspirerande, roligt att möta alla motionärer, att kunna få vara med och bidra till en friskare vardag för dem. Jag blir motiverad i min egen träning av att se deras vilja och styrka att förändra sina liv både i stort och smått!”

”Hälsokonsulenten är positiv, ger stöd och uppmuntran och feedback.”

”Enkel och skön gymnastik i vardagen som uppskattas av deltagare”

”Gillar att vi har träffar med programgenomgång och chans att själva prova att vara elev. Gillar att vi ses då och då för att få lite ”team-känsla.”

”Friskvården i Värmland har ett bra, genomtänkt koncept”

”Att få hjälpa människor att bevara sin hälsa genom att inspirera, motivera dem till rörelseglädje tillsammans med andra ger mig energi och glädje dubbelt upp tillbaka”

”Roligt när man får respons på att man gör ett bra jobb och man ser att deltagarna tycker att det är en bra och effektiv träningsform. Man ser resultat och ser att det hjälpt dem vidare till nästa steg. Detta gör att jag gillar det jag gör”

”Känns seriöst när jag vet att det jag lär ut till mina deltagare är framtaget av leg. sjukgymnaster”

”Utbildning och respons från ledning gör att man trivs i Friskvården i Värmland”

”Kul! Mina fantastiska tanter som varje vecka kommer och kämpar med onda rygga, axlar, leder m.m. eller kämpar med övervikt och där den lilla motionen som Friskvården i Värmland erbjuder – ändå gör skillnad”

”Träffa positiva människor som vill röra sig, bra gemenskap i ledargruppen och en positiv hälsokonsulent”