FIV

Hem › Torsby

Torsby

Kontakt

Hälsokonsulent
Anna Larsson

Torsby Friskvårdscentral
66 Friskvården
685 80 Torsby
0560-166 94
070-313 60 11

E-post: anna.larsson@torsby.se

Öppettider/telefontider
Mån- Ons: 08.00-17.00
Tors: 08.00-15.00

Under dessa tider kan jag tillfälligt vara upptagen eller ute på annan verksamhet.
Kontakta mig då via telefon eller mail.

› Motionsgrupper hösten 2023

Välkommen till vår friskvårdscentral. Till oss kan du komma när du vill få stöd att förändra dina matvanor och motionsvanor. Du kan själv ta kontakt med hälsokonsulenten eller få en kallelse när du ordinerats fysisk aktivitet (FaR). Du kan också anmäla dig till våra motionsgrupper.

VI KAN ERBJUDA DIG!

Hälsosamtal

Samtalet utgår från din situation idag och vad du vill och kan göra för att förändra och skapa en god hälsa. I hälsosamtalet ingår ett konditionstest. i dessa tider finns olika alternativ för ditt hälsosamtal hos oss. Hälsosamtalet kan ske på friskvårdscentralen, digitalt via Teams, telefon eller promenadsamtal.
Kostnad: 100 kr.

Konditionstest
Du kan även komma till din friskvårdscentral för enbart ett konditionstest.
Kostnad: 300 kr.

Hälsokursen

Är en gruppverksamhet för dig som behöver stöd, kunskap och inspiration att komma igång med en förändring. En förändring som gäller dina matvanor och din motion.
Kursen är kostnadsfri.

Motionsverksamheten

Nu är vårens motionsgrupper avslutade. Höstens verksamhet startar vecka 36. Se startdatum, tid och plats för alla våra grupper under rubriken Motionsgrupper hösten 2023.

Vattenmotion: Obligatorisk anmälan from 31/8 kl 08.00 på telefon 0560-166 94

Kostnad per termin:
En motionsaktivitet i veckan kostar 600 kr
Två motionsaktiviteter kostar 750 kr
Tre motionsaktiviteter kostar 900 kr
Har du fått en ordination på fysisk aktivitet, FaR, och har gjort ett hälsosamtal hos oss på friskvårdscentralen betalar du 350 kr i deltagaravgift den första terminen sedan ordinarie avgift.

Digitala motionpass

Ryggmotion
Träning för dig som behöver ta extra hänsyn till ryggen. Här tränar vi allsidigt och bygger upp styrka, stabilitet och rörlighet med säkra övningar. Motionsprogrammet är utarbetat av legitimerad sjukgymnast. Våra hälsokonsulenter Agnes, Frida och Daniel leder dig genom passen och visar både lite enklare och även tuffare alternativ så du kan delta efter din egen förmåga. Du behöver ha tillgång till ett liggunderlag eller en träningsmatta.

Kom igångmotion
Träning för dig som behöver komma igång på ett säkert och tryggt sätt. Vi bygger upp stabilitet, styrka och rörlighet i ett lugnt tempo. Motionsprogrammet är utarbetat av legitimerad sjukgymnast. Vår hälsokonsulent Anna leder dig genom Kom i gångmotionen. Detta pass är lite kortare och du arbetar bara stående.

Hjärtmotion
Här tränare vi framförallt konditionen men även rörlighet, balans och styrka. Hjärtmotionen passar alla som vill hålla hjärtat friskt och starkt. Passar även för de som har eller haft hjärt-kärlbesvär. Motionsprogrammet är utarbetat av vår sjukgymnast Ulrika som också leder dig igenom passet. Passet är 32 minuter långt och du arbetar enbart stående.

Cirkelmotion
För dig som vill komma igång med extra fokus på styrketräning. Vi tränar allsidigt och funktionellt med enklare övningar både med och utan gummiband/miniband. Motionsprogrammet är utarbetad av vår sjukgymnast Ulrika som också leder dig genom passet. Passet är 34 min långt och vi rekommenderar dig att ha tillgång till liggunderlag/träningsmatta och gummiband

Hur fungerar digital motion?
Motionspassen är förinspelade och finns på webbplatsen Vimeo. När du har anmält dig får via e-post en länk till motionspasset på Vimeo. Du kan alltså motionera var och när du vill – när det passar dig bäst! Du får även möjlighet till återkoppling från hälsokonsulenterna via e-post vid tre valfria tillfällen. Passen är kostnadsfria.

Välkommen med din anmälan till, friskvårdssamordnare Sofia Sätter:
E-post: info@friskvarden.org

 

Digitala promenader

För dig som vill komma igång där du är,ha en fast tid så att motionen blir av och samtidigt få promenadsällskap!

Så här fungerar det:

Våra hälsokonsulenter är promenadledare och promenaden sker via Teams. Du blir guidad med olika inslag under promenaden men du väljer själv var du går,din egen takt,sträcka och om du vill stanna kvar vid någon plats en stund. Vi går cirka 30 min. Du väljer om du vill samtala, vara med på bild eller enbart lyssna.

De digitala promenaderna är kostnadsfria och du deltar när du önskar.

Tisdagar kl 10.00

Torsdagar kl 11.30

(Aktiviteten pågår mellan veckorna v.36- 45)

Länk för att ansluta (v.13-22)