FIV

Hem › Kil

Kil

Kontakt

Hälsokonsulent
Hanna Jönsson

Friskvårdscentralen har öppet:
Tisdag 8.00-14.30
Onsdag 8.00-16.30
Torsdag 8.00-16.30
Fredag 8.00-16.30

Lämna meddelande på telefonsvararen eller skicka mail om jag inte finns på plats eller har möjlighet att svara när du ringer.


Friskvårdscentralen
Vårdcentralen
Hälsostigen 1
665 31 KIL
Telefon: 010-476 47 65
Sms: 076-698 06 65

E-post: friskvarden.kil@telia.com

› Motionsgrupper våren 2022

Motionsledare

Sarune Vepstaite
Judith Freyliv

Välkommen till vår friskvårdscentral. Till oss kan du komma när du vill få stöd att förändra dina matvanor och motionsvanor. Du kan själv ta kontakt med hälsokonsulenten eller få en kallelse när du ordinerats fysisk aktivitet (FaR). Du kan också anmäla dig till våra motionsgrupper.

VI KAN ERBJUDA DIG!

Hälsosamtal

Samtalet utgår från din situation idag och vad du vill och kan göra för att förändra och skapa en god hälsa. I hälsosamtalet ingår ett konditionstest.
Kostnad: 100 kr på plats eller promenad-samtal, 50 kr telefonsamtal

Konditionstest

Du kan även komma till din friskvårdscentral för enbart ett konditionstest.
Kostnad: 100 kr.

Hälsokursen

Är en gruppverksamhet för dig som behöver stöd, kunskap och inspiration att komma igång med en förändring. En förändring som gäller dina matvanor och din motion. Innehåller 6 kurstillfällen, cirka 1-1/2 timme per tillfälle. Kursen är kostnadsfri.

Hälsokursen – online

Under kursen får du lära dig mer om de samband som finns mellan levnadsvanor och hälsa. Möjlighet för egen reflektion och medvetenhet om vad du kan göra för att påverka din hälsa. Tips och inspiration från hälsokonsulenten och från övriga deltagare. Veckoteman med uppgifter att göra hemma mellan kurstillfällena.

Kursupplägg:
Innan kursstart och vid avslut får du ett individuellt hälsosamtal. Under hälsosamtalet diskuterar vi vilka förändringar du vill göra och har behov av. Hälsokursen – online omfattar 6 kurstillfällen, cirka 1-1,5 timme per tillfälle. En eller två hälsokonsulenter är kursledare och du deltar uppkopplad via Teams med de andra deltagarna, mellan 7-10 stycken. Kursen är kostnadsfri.

Kursledare är hälsokonsulenterna Sofia Sätter och Carine Frykäng
För anmälan och mer information: info@friskvarden.org

Motionsverksamheten – Nu kör vi igång alla grupper!

Se schema i högerspalten ”Motionsgrupper våren 2022”, med start v.7.

Ingen aktivitet vid röda dagar. Anmälan krävs endast till vattenmotionen, resten av motionsgrupperna är det bara att dyka upp.
Anmälan till:
Hälsokonsulent Hanna Jönsson
friskvarden.kil@telia.com
076-698 06 65

Terminsavgifter

Innemotion
En motionsaktivitet i veckan: 550 kr per termin
Två motionsaktiviteter i veckan: 700 kr per termin
Tre eller fler motionsaktiviteter i veckan: 850 kr per termin
Deltagande i vattenmotion kan endast erbjudas ett tillfälle i veckan. I vattenmotionen tillkommer kommunens badavgift på 620 kr. För dig som har fått ett FaR och varit på ett hälsosamtal kostar första terminen 350 kr för en eller flera aktiviteter, badavgiften tillkommer för Vattenmotion.

Vårt digitala utbud 
Nu erbjuder vi Ryggmotion och Kom i gångmotion -online, passet är förinspelat och finns på webbplatsen Vimeo. När du anmält dig får du via din e-post en länk och kod till Vimeo och motionspasset. Du anmäler dig till e-post: info@friskvarden.org