FIV

Hem › Säffle

Säffle

Kontakt

Hälsokonsulent
Elin Bergström
telefon: 0533-68 16 65
SMS: 076-631 55 65
elin.bergstrom@saffle.se

Hälsovägledare
Anneli Johansson
telefon: 0533-68 16 68
SMS: 070-294 35 14
anneli.johansson@saffle.se


Öppettider 8.00-16.00
Lunch 12.00-13.00
Vi kan under våra tider, vara upptagna eller ute på annan verksamhet. Kontakta oss då via telefon eller mail.

Adress
Säffle hälsocenter, plan 5
Sundsgatan 1 B
661 40 Säffle

› Motionsgrupper

Motionsledare

Marianne Karlsson
Anette Holmqvist
Anneli Johansson
Lisa Högfält
Pia Lindqvist
Christina Khilberg
Eveline van Leeuwen

Välkommen till vår friskvårdscentral. Till oss kan du komma när du vill få stöd att förändra dina mat och motionsvanor. Du kan själv ta kontakt med hälsokonsulenten eller få en kallelse när du ordinerats fysisk aktivitet (FaR). Du kan också anmäla dig till våra motionsgrupper.

VI KAN ERBJUDA DIG!

Hälsosamtal

Samtalet utgår från din situation idag och vad du vill och kan göra för att förändra och skapa en god hälsa. I hälsosamtalet ingår ett konditionstest. Kostnad: 100 kr.

Konditionstest

Du kan även komma till din friskvårdscentral för enbart ett konditionstest. Kostnad: 100 kr.

Hälsokurs

Är en gruppverksamhet för dig som behöver stöd, kunskap och inspiration att komma igång med en förändring. En förändring som gäller dina matvanor och din motion.
Kursen är kostnadsfri.

Motionsgrupper

Utemotion
Utemotionen består av rörlighets-, och styrkeövningar samt promenad. Utemotionen kommer erbjudas under hela våren.

Vattenmotion 
Vi erbjuder två olika vattenmotionspass. Vi har vattenmotion med bälte (i stora bassängen) och vattenmotion utan bälte (i multibassängen). Här får du en genomkörare av hela kroppen på ett effektivt, skonsamt och skönt sätt. Vi tränar allsidigt med både kondition, styrka och rörlighet.

Ryggmotion 
Träning för dig som behöver ta extra hänsyn till ryggen. Här tränar vi allsidigt och bygger upp styrka, stabilitet och rörlighet med säkra övningar.

Hjärtmotion 
Här tränar vi framförallt konditionen men även rörlighet och styrka. Hjärtmotionen passar alla som vill hålla hjärtat friskt och starkt. Passar även för de som har eller haft hjärt-kärlbesvär.

Kom igång-motion
Träning för dig som behöver komma igång på ett säkert och tryggt sätt. Vi bygger upp stabilitet, styrka och rörlighet i ett lugnt tempo.

Priser motionsgrupper

En motionsaktivitet i veckan; 550 kr per termin. Två motionsaktiviteter per vecka; 700 kr per termin. Tre eller fler motionsaktiviteter per vecka; 850 kr per termin. För dig som fått ett FaR och varit på ett hälsosamtal på friskvårdscentralen kostar första terminen 350 kr för en eller flera aktiviteter.

Kostnad för vattenmotion i multibassäng utan våtbälte; 700 kr per termin utöver alla andra grupper.

Hälsokursen – online

Under kursen får du lära dig mer om de samband som finns mellan levnadsvanor och hälsa. Möjlighet för egen reflektion och medvetenhet om vad du kan göra för att påverka din hälsa. Tips och inspiration från hälsokonsulenten och från övriga deltagare. Veckoteman med uppgifter att göra hemma mellan kurstillfällena.

Kursupplägg:
Innan kursstart och vid avslut får du ett individuellt hälsosamtal. Under hälsosamtalet diskuterar vi vilka förändringar du vill göra och har behov av. Hälsokursen – online omfattar 6 kurstillfällen, cirka 1-1,5 timme per tillfälle. En eller två hälsokonsulenter är kursledare och du deltar uppkopplad via Teams med de andra deltagarna, mellan 7-10 stycken. Kursen är kostnadsfri.

Kursledare är hälsokonsulenterna Sofia Sätter och Carine Frykäng
För anmälan och mer information: info@friskvarden.org

Online! Ryggmotion och Kom igångmotion

Ryggmotion – Online
Träning för dig som behöver ta extra hänsyn till ryggen. Här tränar vi allsidigt och bygger upp styrka, stabilitet och rörlighet med säkra övningar. Motionsprogrammet är utarbetat av legitimerad sjukgymnast. Våra hälsokonsulenter Agnes, Frida, Daniel och Anna leder dig genom passen och visar både lite enklare och även tuffare alternativ så du kan delta efter din egen förmåga. Du behöver ha tillgång till ett liggunderlag eller en träningsmatta.

Kom igångmotion – Online
Träning för dig som behöver komma igång på ett säkert och tryggt sätt. Vi bygger upp stabilitet, styrka och rörlighet i ett lugnt tempo. Motionsprogrammet är utarbetat av legitimerad sjukgymnast. Vår hälsokonsulent Anna leder dig genom Kom i gångmotionen. Detta pass är lite kortare och du arbetar bara stående.

Hur fungerar motionspassen online?
Motionspassen är förinspelade och finns på webbplatsen Vimeo. När du har anmält dig får du via din e-post en internetlänk och en kod till Vimeo och motionspasset. Du kan alltså motionera var och när du vill – när det passar dig bäst! Under perioden får du även möjlighet till återkoppling från hälsokonsulenterna via e-post vid tre valfria tillfällen. Du har tillgång till motionspassen och kan träna till programmet hur många gånger du vill till och med 31 december 2021. Motionspassen online är kostnadsfria.

Vill du träna med oss – varmt välkommen med din anmälan!
E-post: info@friskvarden.org