FIV

Hem › Forshaga

Forshaga

Kontakt

Hälsokonsulent
Annika Svensson

Forshaga
Europavägen 4
667 32 Forshaga
Telefon: 010-476 47 40

SMS: 076-697 56 92

E-post: friskvarden.forshaga@telia.com

Friskvårdscentralen är säkrast bemannad

Måndag 7-17
Fredag 7-14Välkommen till vår friskvårdscentral. Till oss kan du komma när du vill få stöd att förändra dina matvanor och motionsvanor. Du kan själv ta kontakt med hälsokonsulenten eller få en kallelse när du ordinerats fysisk aktivitet (FaR). Du kan också anmäla dig till våra motionsgrupper.

VI KAN ERBJUDA DIG!

Hälsosamtal

Samtalet utgår från din situation idag och vad du vill och kan göra för att förändra och skapa en god hälsa. I hälsosamtalet ingår ett konditionstest. i dessa tider finns olika alternativ för ditt hälsosamtal hos oss. Hälsosamtalet kan ske på friskvårdscentralen, digitalt via Teams, telefon eller promenadsamtal.
Kostnad: 100 kr.

Boka din tid här

Konditionstest

Du kan även komma till din friskvårdscentral för enbart ett konditionstest.
Kostnad: 300 kr.

Hälsokursen

Är en gruppverksamhet för dig som behöver stöd, kunskap och inspiration att komma igång med en förändring. En förändring som gäller dina matvanor och din motion.
Kursen är kostnadsfri.

Motionsverksamheten

Digitala motionspass

Ryggmotion
Träning för dig som behöver ta extra hänsyn till ryggen. Här tränar du allsidigt och bygger upp styrka, stabilitet och rörlighet med säkra övningar. Motionsprogrammet är utarbetat av legitimerad sjukgymnast. Våra hälsokonsulenter Agnes, Frida och Daniel leder dig genom passen och visar både mindre och mer belastande rörelser så du kan delta efter din egen förmåga. Passet är 52 minuter och vi rekommenderar dig att ha tillgång till ett liggunderlag/träningsmatta.

Kom igångmotion

Träning för dig som behöver komma igång på ett säkert och tryggt sätt. Du bygger upp stabilitet, styrka och rörlighet i ett lugnt tempo. Motionsprogrammet är utarbetat av legitimerad sjukgymnast. Vår hälsokonsulent Anna leder dig genom Kom i gångmotionen. Pass är 33 minuter och du arbetar bara stående.

Hjärtmotion

Här tränar vi framförallt konditionen men även rörlighet, balans och styrka. Hjärtmotionen passar alla som vill hålla hjärtat friskt och starkt. Passar även för de som har eller haft hjärt-kärlbesvär. Motionsprogrammet är utarbetat av vår sjukgymnast Ulrika som också leder dig igenom passet. Passet är 32 minuter långt och du arbetar enbart i stående.

Cirkelmotion
För dig som vill komma i gång med extra fokus på styrketräning. Vi tränar allsidigt och funktionellt med enklare övningar både med och utan gummiband/miniband. Motionsprogrammet är utarbetat av vår sjukgymnast Ulrika som också leder dig genom passet. Passet är 34 minuter långt och vi rekommenderar dig att ha tillgång till liggunderlag/träningsmatta och gummiband.

Hur fungerar motionspassen online?
Motionspassen är förinspelade och finns på webbplatsen Vimeo. När du har anmält dig får du via din e-post en länk till motionspasset på Vimeo. Du kan alltså motionera var och när du vill – när det passar dig bäst! Du får även möjlighet till återkoppling från hälsokonsulenterna via e-post vid tre valfria tillfällen. Passen är kostnadsfria.

Välkommen med din anmälan till, friskvårdssamordnare Sofia Sätter:
E-post: info@friskvarden.org