FIV

Hem › Vårt digitala utbud!

Vårt digitala utbud!

Motion online

Vår ryggmotion
Träning för dig som behöver ta extra hänsyn till ryggen. Här tränar vi allsidigt och bygger upp styrka, stabilitet och rörlighet med säkra övningar. Motionsprogrammet är utarbetat av legitimerad sjukgymnast. Våra hälsokonsulenter Agnes, Frida, Daniel och Anna leder dig genom passen och visar både lite enklare och även tuffare alternativ så du kan delta efter din egen förmåga. Du behöver ha tillgång till ett liggunderlag eller en träningsmatta.

Kom igångmotion
Träning för dig som behöver komma igång på ett säkert och tryggt sätt. Vi bygger upp stabilitet, styrka och rörlighet i ett lugnt tempo. Motionsprogrammet är utarbetat av legitimerad sjukgymnast. Vår hälsokonsulent Anna leder dig genom Kom i gångmotionen. Detta pass är lite kortare och du arbetar bara stående.

Motionspassen är förinspelade och finns på webbplatsen Vimeo. När du har anmält dig får du en länk och en kod till Vimeo via din e-post. Du kan alltså motionera var och när du vill – när det passar dig bäst! Du får även möjlighet till återkoppling från hälsokonsulenterna via e-post vid tre valfria tillfällen. Passen är kostnadsfria. Välkommen med din anmälan till, friskvårdssamordnare Sofia Sätter: e-post: info@friskvarden.org

Digitala promenader

Våra hälsokonsulenter är promenadledare och promenaden sker via Teams. Du blir guidad med olika inslag under promenaden men du väljer själv var du går, din egen takt, sträcka och om du vill stanna kvar vid någon plats en stund. Vi går i cirka 45 minuter. Med uppstart och avslut beräknas den digitala promenaden ta totalt en timme. Du väljer själv om du vill prata under promenaden eller om du vill delta under tystnad. De digital promenaderna är kostnadsfria och du deltar när du önskar. Start 24 augusti, mer information kommer.

Hälsowebbinarier

För dig som önskar inspiration, kunskap och ökad motivation för att komma igång med en förändring till hälsosamma mat- och rörelsevanor! Under webbinariet får du lära dig mer om de samband som finns mellan levnadsvanor och hälsa och möjlighet för reflektion och medvetenhet om vad du kan göra för att påverka din hälsa samt tips och inspiration från hälsokonsulenterna och från övriga deltagare. Två hälsokonsulenter är kursledare och du deltar via Teams tillsammans med de andra deltagarna. Webbinarierna är kostnadsfria. Vi erbjuder två olika teman som ges vid två tillfällen, välj vilket datum som passar dig:

Fysisk aktivitet – kroppen är gjord för rörelse
21 september 13.00–14.00
21 november 17.00–18.00
Hälsokonsulenter: Carine Frykäng och Monika Henner

Goda matvanor – hitta ditt sätt
28 september 13.00–14.00
28 november 17.00–18.00
Hälsokonsulenter: Johanna Granroth och Daniel Rimfjäll

Välkommen med din anmälan: info@friskvarden.org