FIV

Hem › Arvika

Arvika

Kontakt

Arvika Friskvårdscentral
Vårdcentralen Verkstaden
Fabriksgatan 5
671 32 Arvika

Monika Henner
Hälsokonsulent
Telefon: 010-476 47 69
Sms: 070-251 20 62
monika.henner@arvika.se

Öppettider/telefontider
07.30-16.00
Lunch 12.00-13.00
Under dessa tider kan jag tillfälligt vara upptagen eller ute på annan verksamhet. Kontakta mig då via telefon eller mail. Du kan också lämna ett meddelande i receptionen på vårdcentralen.

› Motionsledare och Motionsgrupper

Välkommen till vår friskvårdscentral. Till oss kan du komma när du vill få stöd att förändra dina matvanor och motionsvanor. Du kan själv ta kontakt med hälsokonsulenten eller få en kallelse när du ordinerats fysisk aktivitet (FaR). Du kan också anmäla dig till våra motionsgrupper.

VI KAN ERBJUDA DIG!

Hälsosamtal

Samtalet utgår från din situation idag och vad du vill och kan göra för att förändra och skapa en god hälsa. I hälsosamtalet ingår ett konditionstest. Det finns olika alternativ för ditt hälsosamtal hos oss. Hälsosamtalet kan ske på friskvårdscentralen, digitalt via Teams, telefon eller promenadsamtal.
Kostnad: 100 kr.

Konditionstest

Du kan även komma till din friskvårdscentral för enbart ett konditionstest.
Kostnad: 300 kr.

Hälsokursen

Är en gruppverksamhet för dig som behöver stöd, kunskap och inspiration att komma igång med en förändring. En förändring som gäller dina matvanor och din motion.
Kursen är kostnadsfri.

Motionsverksamhet
Se schema under motionsledare/motionsgrupper.
Grupperna startar under vecka 36

Obligatorisk anmälan till vattenmotion på telefon 010-4764769
Anmälningsdag torsdag 24 augusti från kl 8.00
Endast på telefon en. ovan. ej sms, mobilsvar eller mail

Kostnad per termin:
En motionsaktivitet i veckan kostar 600 kr
Två motionsaktiviteter kostar 750 kr
Tre  eller fler motionsaktiviteter kostar 900 kr
Har du fått en ordination på fysisk aktivitet, FaR, och har gjort ett hälsosamtal hos oss på friskvårdscentralen betalar du 350 kr i deltagaravgift den första terminen sedan ordinarie avgift.

Digitala motionspass

Ryggmotion
Träning för dig som behöver ta extra hänsyn till ryggen. Här tränar du allsidigt och bygger upp styrka, stabilitet och rörlighet med säkra övningar. Motionsprogrammet är utarbetat av legitimerad sjukgymnast. Våra hälsokonsulenter Agnes, Frida och Daniel leder dig genom passen och visar både mindre och mer belastande rörelser så du kan delta efter din egen förmåga. Passet är 52 minuter och vi rekommenderar dig att ha tillgång till ett liggunderlag/träningsmatta.

Kom igångmotion

Träning för dig som behöver komma igång på ett säkert och tryggt sätt. Du bygger upp stabilitet, styrka och rörlighet i ett lugnt tempo. Motionsprogrammet är utarbetat av legitimerad sjukgymnast. Vår hälsokonsulent Anna leder dig genom Kom i gångmotionen. Pass är 33 minuter och du arbetar bara stående.

Hjärtmotion

Här tränar vi framförallt konditionen men även rörlighet, balans och styrka. Hjärtmotionen passar alla som vill hålla hjärtat friskt och starkt. Passar även för de som har eller haft hjärt-kärlbesvär. Motionsprogrammet är utarbetat av vår sjukgymnast Ulrika som också leder dig igenom passet. Passet är 32 minuter långt och du arbetar enbart i stående.

Cirkelmotion
För dig som vill komma i gång med extra fokus på styrketräning. Vi tränar allsidigt och funktionellt med enklare övningar både med och utan gummiband/miniband. Motionsprogrammet är utarbetat av vår sjukgymnast Ulrika som också leder dig genom passet. Passet är 34 minuter långt och vi rekommenderar dig att ha tillgång till liggunderlag/träningsmatta och gummiband.

Hur fungerar motionspassen online?
Motionspassen är förinspelade och finns på webbplatsen Vimeo. När du har anmält dig får du via din e-post en länk till motionspasset på Vimeo. Du kan alltså motionera var och när du vill – när det passar dig bäst! Du får även möjlighet till återkoppling från hälsokonsulenterna via e-post vid tre valfria tillfällen. Passen är kostnadsfria.

Välkommen med din anmälan till, friskvårdssamordnare Sofia Sätter:
E-post: info@friskvarden.org

Motionsledare hos oss!
Just nu söker vi motionsledare till friskvårdscentralen i Arvika
Våra motionsledare är viktiga för vår verksamhet och gör att vi kan erbjuda olika typer av motionsverksamhet runt om i hela länet. Nya motionsledare får en grundläggande utbildning hos oss som är utformad av vår sjukgymnast, dietist och psykolog och som motionsledare får man kontinuerlig fortbildning i samband med att nya motionsprogram tas fram.

Våra motionsledare arvoderas, aktuell information kring detta kan man få genom att kontakta närmaste friskvårdscentral. Som extra bonus får motionsledare kondition och styrka för egen del och givetvis spännande möten med människor som vill förändra sina levnadsvanor.

Är du intresserad och vill veta mer? Kontakta hälsokonsulent Monika Henner

Digitala promenader

För dig som vill komma igång där du är, ha en fast tid så att motionen blir av och samtidigt få promenadsällskap!

Så här fungerar det:
Våra hälsokonsulenter är promenadledare och promenaden sker via Teams. Du blir guidad med olika inslag under promenaden men du väljer själv var du går, din egen takt, sträcka och om du vill stanna kvar vid någon plats en stund. Vi går i cirka 30 minuter. Du väljer om du vill
samtala, vara med på bild eller enbart lyssna.

De digital promenaderna är kostnadsfria och du deltar när du önskar.

Tisdagar kl. 10.00
Torsdagar kl. 11.30
Startdatum för hösten 2023 kommer snart

Länk för att ansluta (v. 13-22)